16 maj 2022

Laxfiske i hasslö

 Vi åkte ner med 2 båtar i söndags och åkte ut vid lunch. Det var segt men Peter fick drilla en lax under tio. Måndagen började vid utklippan och efter tips styrde vi ut mot klippbanken där det hade varit stora laxar i farten. Vi hörde på radion att det togs några laxar men segt så efter många timmar så styrde vi norrut. Det tog inte  så lång tid innan det var fisk på och jag drillade en typ 7 kilos. En stund senare högg det igen och Lars fick en lång o smal en.

Tisdagen blåste bort och det var en liten lucka på onsdagen så vi åkte ut tidigt i tuff sjö mot klippbanken. Där var det flera båtar redan men fisket var segt och efter halva dagen styrde vi inåt och det högg på en klippt lax på 6 kg som Peter fixade in i båten. Och nu var det var nu min tur att drilla. Det högg på ena riggen 20 meter men släppte snabbt och strax efter skrek den andra riggen 17 meter fish on..

Nu vart det åka av det rusade ut lina och vi förstod att det var en större lax. Efter ett tag och att vi haft in den några gånger så kunde vi håva denna vildlax som vägde 16-17 kg. Efter denna fina fisk styrde hemåt mycket nöjda.

Det blev bara 3 fiske dagar pga vädret och det fanns grövre fisk långt ut i år mot tidigare år. Tempen var 8-10 grader, betesfisk mer långt ut mot 50 meter, många fiskar 10-20 meter djupt. Roliga dagar med bra kompisar gjorde det hela lyckat.