12 feb. 2017

Fel beslut

Idag var vi 3 bilar som åkte mot Karlskoga och vi hade siktet inställt på lobergstjärn. Vi möte ena gänget på macken som säljer fiskekort o där fintade de bort oss och försvann. Vi kom upp till tjärnet och det var inte många där, kanske var det tempen som avskräckte -17 grader. Vi gick ut och vi fick följe med den 3 bilen som var taggade å hade en ny kille med. Vi parkerade oss på 4-5 meters djup och jag fick snabbt napp av en abborre bra start...????
Solen steg och det började bli varmare nu njöt vi och "pip" som var med fick en röding runt 6 hg kul. Vi hade även med 2 ekolod så vi kunde se "alla" fiskar men det hjälpte inget alls. Pip fick en röding till något mindre men nu började vi bli desperata och bytte beten o blänken o Brynja som hade alla möjliga kemiska hemligheter med sig. Men solen o Texas goda korvar höll humöret uppe vi kämpade på men när pip tog den 3:e rödingen var vi helt utslagna. Hur gjorde han?? Vi fiskade brevid  utan napp kanske var det fel av oss att hålla i pimpeln. ..ha ha
Jag fick flera rapporter från Ulrik som fiskade det sydligare tjärnet som gav mycket fisk de vart tvungna att köpa fler kort. Den största fick Ulrik på 1,5 kg  det var roligt och brorsonen fick många han oxå. Ibland väljer man fel ställe men vi hade en fin dag på isen med härliga kompisar.