1 mars 2017

Rödingfiske i dalarna

Dags för ispremiären i Logärden och Sjögga o Tomas var med. Vi hade hyrt samma stuga som sist så det gick snabbt att komma på plats.
Vi kom ut vid 8 draget då var det redan möe fölk ute och givetvis var "skoter-raggarna" på plats som vi tog några ord med. Vi startade på en plats vi fått fisk på förut å solen var nu uppe o värmde gött trots blåsten. Tomas tog den första rödingen och den var fin 1,4 kg o nu kunde vi fira med en liten jäger. Även jag lyckades få en lite mindre röding där men på eftermiddagen så byte vi plats men det var endast en liten röding som ville nappa. Vi träffade en del bekanta ansikten som vi pratade med och fick även lite rapporter om fisket. Vi höll ut hela dagen tills mörkret tog över och blev kvar någon timme hos skoter-raggarna som bjöd på det ena å det andra....

Dag 2 började gött med solsken och nu provade vi en ny plats och jag fick en röding direkt o även Tomas fick fisk. Vi stannade där hela dagen med ett undantag då jag gick till den gamla platsen där jag fick napp direkt. Väl uppe i hållet så chansade jag på att lyfta fisken upp men då gick linan av å fisken vann mitt blänke o frihet..(klantigt men ny lina är inköpt)
Tomas lyckades bäst och fick flera fina fiskar men då har han hemliga saker för sig.....

Vi hade en mycket trevlig o go helg med trevligt sällskap på isen, så vi kommer tillbaka.