10 aug. 2019

Carra drog första...

Vi åkte upp till regnbågstjärnet och där var redan Morgan på plats. Vi hade fint väder med spegel blank yta och lite vak här o där och förväntningarna var höga. Jag började med en baitboxbomb men de var inte på hugget, Carra körde med en westinare som är pålitlig och det gav givetvis första hugget och hon drillade in denna galant som Morgan håvade säkert. Efter lite foton så kastade hon ut igen när Morgan gick då givetvis högg det igen men denna fisk var svår och gick in i näckrosorna o fastnade. Jag kom till undsättning men fisken lyckades lossna men draget satt kvar i växterna. Det var bara att dra upp byxorna så att rösten började bli mycket ljusare o vada ut, det var ju mitt favodrag hon hade på linan. Efter lite bök med pinnar o å vatten till pungen så lyckades jag få löss mitt favodrag.
Nu smakade det gott med en kopp kaffe i baitbox muggen o några goda kakor då Morgan fick bråttom till sitt spö med mete på, men tyvärr släppte den i ett ythopp.
Det här går inte tänkte jag o satte på en westinare och efter ett tag högg det för mig o drillen gick bra och jag kunde pusta ut, kvällen är räddad. När jag senare gick för att hämta maten i bilen så lyckades Morgan dra på en fin båge på spinn och nu fick Carra agera håv mästare o det gjorde hon bra. Jag nötte på med westinaren o det gav utdelning men tyvärr fick jag ett linbrott så den seglade ut mot ön å ligger där som en sjunken skatt nu..
Vi fiskade ända in i mörkret och det var endast lommen kvar på vattnet när vi lämnade i våra bilar för att åka hemåt i natten.
Vid rensningen var det glädjande att se att den ena fisken hade troligen varit länge i tjärnet. Jag hittade en geting flera insekter kanske bärfisar och en drös med små slom i magen på den o det ger hopp om att de kan växa till sig regält.