15 sep. 2021

Havsfisket på Kvaröya 27-31/8

 Eftersom vi inte kom iväg till selvaer i juni för pandemin så bokade vi om till kvaröya som vi varit på innan 2 gånger. Vi kom fram till ett blankt hav o strålande solsken o efter inpackning o fått båtarna så åkte vi ut västerut. Våran båt hittade fisk ganska snabbt och det var både bleka o torsk Fetmats tog en fin koppar brun torsk på 10+. De andra sökte runt men hittade bara nån fisk här o där tyvärr. Vi åkte ändå nöjda in och rensade i det nya fina rensrummet som var bredvid varandra stuga. 

Ny dag å det var soligt men lite nordan vind och vi åkte upp mot norr och vi stannade på 170 meter och fiskade uer. Det nappade bra och vi fick fina som vägde runt 1,5 kg och det tog på krafterna att pumpa dom från djupet. Sedan lyckades jag få 2 vittlingar och det var kul. När vi var i rensrummet så kom några grannar som hade tagit en hälle på 33 kg. 

Nästa dag kom det dimma och det var mulet länge innan det började blåsa mer så vi körde mest efter hälle men det ville sig inte men det blev några mindre torskar. Tony båten hade roligt när Tony först blev av med en sej på tackel för att i nästa stund tog den på gurkans bete. Han fick kämpa bra och upp kom en hälle på 33 kg nytt pb kul för han.

Nu började tyvärr sämre väder med regn o blåst och fisket var otroligt dåligt så vi tog beslutet att åka hem 2 dagar tidigare. Som vanligt var Lars mat i mästare klass och sällskap mycket trevligt o kul. 

Det var synd för allt var mycket bra på campen med personal, boende och båtar. Här är några bilder och det kommer en film senare.