25 okt. 2021

Forellnappet

 Jag o Tomas hade blivit tipsade om en liten tävling vid Filipstad och det gick ut på att få regnbåge. Vi åkte upp en dag tidigare för att köra flytringsfiske på det större tjärnet och vi möttes av 4 husvagnar vid stugan vi hyrt av fiskeklubben. Vi träffade ordförande och fick en bra genomgång av stugan och fisket i båda tjärnen. Solen var nu varm men det var en tråkig vind från nordväst,  men vi gled ut i våra flytringar men fisken ville inte ta så vi åkte in för att köra lite spinn från land istället. Tomas lyckades kroka en fisk men den släppte innan jag kom med håven. När det gick mot skymningen så åkte vi ut me våra ringar igen och vinden la sig helt men det var ingen fart på fesken, så vi blev utan hugg. Kvällen blev trevlig och vi träffade några med medlemmar och vi blev även övertalade att bli medlemmar i "Filip". Vi eldade rejält men jag vaknade vid 01.30 och det var kallt så det var bara att starta en ny brasa och det tog 2 timmar men då var det 18 grader i stugan när jag slocknade igen.

Klockan ringde 07.00 och vi gjorde oss iordning för tävlingen och den var i ett mindre tjärn som vi fick spinnfiska o meta i. Det var 28 stycken som startade och Tomas o jag var ibland de yngsta !!! Vi hade fått tips att fiska vid en stor sten som var några meter ut och när start skottet ekade kastade Tomas mot stenen o hugg direkt. Jag kom med håven och vi fick snart se en mindre gädda som inte räknades. Vi gick vidare och provade flera ställen och kunde se att nästan alla metade me deg o räka. Lite bortanför fick en metare 3 st regnbågar ganska snabbt men vi kände inget trots att vi bytte grejer flitigt. Fisk skrek Tomas när det nappade på en Bobby fluga och jag kunde håva en fin båge på 1,5 kg.

Vi såg även en som tappade en fin fisk som  hoppade sig loss, linan gick av.

När klockan var 13.00 small det igen och tävlingen var över vi traskade tillbaka och efter summerade så var Tomas 3:a på sin fisk o han fick pris. Han som vann fick 4 fiskar och stod mitt imot oss ett tag innan vi gick vidare..

En rolig tävling som byter tjärn nästa gång och vi kommer tillbaka o då ska jag visa dom.