9 dec. 2018

Jullaxen är klar

Idag fick jag åka med Tompa å trollingfiska i grums vinterträff. Det var en nordväst vind runt 5-6 s/m som bet i och vi tog ett lättare ställe att köra på. Vi tacklade 9 löjor o en gummifesk och väntade. När första hugget kom var det bra och jag var osäker på vad det var men tyvärr en grön c:a 5 kg sedan kom ett nytt rullskrik. Denna gång såg vi en lina som gick uppåt... fan en mås hade nypit en löja som var blyad 30 gram.
Givetvis trasslade den in linan på planerlinan så vi fick plocka in spön å kunde få fri linan igen, då flög måsen upp och ville framför båten men jag fick stopp på den o ner i vattnet igen. Jag kunde veva in den nu å ett bra nackgrepp gjorde att ja kunde ta bort kroken lätt och släppte den i vattnet, där den låg en kort stund för att senare flyga iväg.

Efter detta så vände vi ner båten i medsjö och fick det lugnare igen.
Vi satt å tittade på riggspöna när det högg på en fesk å Tompa fick drilla denna lax som efter lite stök vid båten kunde håva.
76 cm o 5,3 kg tung med magen full av rom, vägde dessa vid rensning till 1,1 kg den gav oss pris för största fisken med endast 21 gram tillgodo  före brynjas öring.
Vi nötte på på denna plats resten av dagen tills vi bröt och åkte mot hamnen med 2 minuter tillgodo. Vid prisutdelningen fick vi en fin 2:a plats efter team glanil. 8 av 18 team fick godkänd fisk o mest var det laxar. 7,4 grader i vattnet