5 mars 2019

Jakt på storrödingen

Jag, Tomas o Rasmus åkte upp mot Falun o grycksbo för att testa den beryktade Stensjön där dom satt i fisk upp över 10 kg. Vi kom fram vid 7 tiden och det var redan trångt på isen och jag kunde lite senare räkna in 55 st fiskare som ville ta en fet röding. Vi såg en kille som drog en stor röding på morgonen men sedan var det trögt det kom upp några mindre regnbågar. Dagen gick och folk tappade sugen o vi kunde se mer av isytan på eftermiddagen. Vi hade ett fantastiskt väder med sol o någon minusgrad bara lite blåsigt då o då. När skymningen kom var det bara 3 gäng kvar och den ena "fuskade" genom att ta med flickvännen o då vet man ju vem som får fesk. Hon började med en regnbåge runt 3,5 kg och sedan lät hon killen ta en röding på nära 5 kg. När vi sett denna o fått lite mer sug på att drilla en sådan då ropade han på huggkrok och ja sprang dit för att hjälpa till att få upp den. Den vägde 6,2 kg och det var givetvis tjejen som krokade denna. Nu hade även det andra gänget fått en stor röding på andra sidan om oss men vi fick ingen tyvärr. Vi åkte hem till källaren vi bodde i och efter en kebabtallrik o 12 timmar på isen somnade vi gott.

Ny dag och vi åkte till sjön i snöfall och idag var det inte så många fiskare där men det var 2 st som stod där vi hade siktat in oss på men vi ställde oss nära. De hade fått en fet regnbåge runt 3-4 kg och det visade sig vara en  mycket trevlig polack som vi pratade med en stund. Vi kämpade i snöyran med soppa i termosen o kaffe höll vi värmen till skymningen kom och förhoppningsvis skulle vi få någon röding. Jag gick en tur o provade gamla hål och då fick jag 2 små regnbågar och tappade en riktigt fet båge som jag hade tröttat ut o innan jag skulle ta den med huggkroken släppte mormyskan. Vi höll ut tills mörkret la sig vi var ensamma på isen men de större röda var inte på hugget tyvärr.


Det var trevliga dagar i dalarna och kul att träffa en massa fiskare från olika håll, kul med bra tips och nya bekantskaper.