5 maj 2019

Lax fiske i Hasslö

Vi stack ner på måndagen efter jobbet och Tony o Fetmats var några timmar före oss. Resan gick bra och vi packade in oss i samma stuga vi brukar ha. Tisdagen bjöd på ett kanonväder och Lars drog på första laxen en 14 kilos som gav en bra första rusning.
Jag fick nöja mig med en runt 10 kg vi hade även en fin som hoppade 2 gånger innan den lossnade, dagen rullade på och vi hade 5 laxar i båten. Det var en magisk dag så vi fiskade ända mot solnedgången.

Lite sena ut på onsdagen men vi körde i samma område och vi hade en grannbåt som tog 2 st 16 kilos brevid så vi hoppades att det snart skulle hugga för oss. Efter lite dimma så ökade vinden lite och då kom det ett trippel hugg. Först var det 2 rigghugg och strax där på stod ett spö som vi höll på att lägga ut i kraftig böj. Jag tog in en mindre runt 5 kg och såg Lars som höll 2 spön som bara tog lina ville ha hjälp. Jag började känna på fisk nummer 2 och den började följa med lite medan den fisk Lars hade ville inte alls med. Jag hade 540 fot med lina att veva in och det tog ett tag innan Lars kunde håva denna fina lax på 11 kg. Nu skulle Lars ta den store men tyvärr klev den av när det var 945 fot ute och det var en fin fesk.
Vi hade hittat ett bra ställe med ett par jätte stim med betesfisk , vinden ökade å huggen ute blev så vi åkte in mot hamnen. Vi åt pizza denna kväll i sällskap av flera kompisar som bodde på Hasslö.

 Torsdagen var blåsig så efter en sovmorgon åkte vi in till Karlskrona för att besöka ännu en fisketillbehörs butik och vi hittade lite grejer. Vi åt lunch och några bira innan vi åkte till stugan där vi hade bjudit in kompisar på lite filmvisning från de 2 första dagarna, Fetmats bjöd på en utsökt irish Coffee.

Sista fiskedagen började lite blåsigt och vinden ökade hela tiden men vi hann med 2 fina laxar på 8 o 10 kg. Vi avslutade denna fiske resa in mot hamnen med regäla vågor och gjorde klart för hemresa. Bra bete denna tur var ismo silver/blå och knosa skedar det högg något mer på riggen än ytan. Team Fetmats avslutade bra med en på 13 kg o 6 kg
Tempen var runt 6-8 grader och vi kunde summera ett bra fiske dessa dagar