30 apr. 2020

Laxfiske i Hasslö

Vi åkte ner på söndagen och möttes av en jättelax på 21,5 kg och förhoppningarna ökade till max. Vi vaknade alla innan klockan ringde och kom ut rekord tidigt på havet där det inte var så många ute. En liten stund efter vi fått ut spöna så högg det på en ommålad sked som Tatto-Johan gjort till mig på baitbash mässan. Det var en kort drill o in kom en havsöring på 50 cm som piggt simmade vidare o kul att det var på den skeden. Vi körde vidare och det var ganska lugn förmiddag för att vid ett tiden drog det igång. Fetmats fick en klippt 6:a och vi kunde styra mot platsen. Det började tjötas på radion om fiskar här o där och vi fick ett rigg hugg som bara fräste i väg så att vi bara tittade på rullen. Nu blev det även liv i en annan rulle oxå så där stod vi o bara njöt solskenet....
Efter en stund stannade fisken av och vi förstod att den hade tagit med en lina till och helt plötsligt så var den borta. 900 fot lina var ute och senare kom en tafs kom in som var avkapad???      Vad hände???   Hur stor var den ????
Det är detta som gör att man vill tillbaka, det blir ett gift...

Men vi körde vidare och nu rev det till i pulka linan något hade tagit en sked på inner spöt och det blev åka av. Lars började drilla denna och det lätt att rensa rigg spöa och den sidan var tom. Men som det kan bli så ville inte fisken vara på den sidan så jag fick rensa riggen på höger sida oxå. Efter lite stök så kunde jag håva en fin lax som vi vägde in till 13+ kg den simmade piggt tillbaka med sin lilla fettfena.
Tyvärr var det sista fisken denna dag trots att vi hängde i länge men eftermiddagen är inte hett här nere verkar det som.

Ny dag och vi åkte ut mot samma plats igen något senare och det drogs några fiskar hörde vi på radion och vi fick ett snabbt hugg som jag tog o det var en liten lax tyvärr.
Efter det så var det lugnt flera timmar men sen kom en rolig huggperiod igen och vi fick rigghugg 4 meter ner. Det var en fin lax som kämpade bra och fick simma tillbaka nära 12kg var den. Nu hade jag 16 spön till förfogande och nästa var bara min. Det kom 2 hugg och det var illa luktande näbbgäddor som gav mig puls 2 gånger. Tyvärr kom det en östvind som gjorde att vi bröt vid 18 tiden och det blev det sista detta år,  för de nästkommande dagarna var det för tuff vind så vi packade ihop och reste hem. Summering blir 2 intensiva dagar god mat trevligt sällskap o vi vill tillbaka. Vatten temperatur var 8-9 grader