16 sep. 2020

Rödingfiske på Sommen

 Jag var ner vid Sommen för att trolling fiska med Jörgen innan det blev lekförbud. Vi åkte ut på lördagen och hade en mycket regnig och ganska blåsig dag. Jörgen var bäst med en 25:a o 59:a och mina beten var orörda. Kvällen var lyckad med en god röding middag som Jörgen hade fixat under veckan, Henrik o Sten kom förbi och åt med oss.Söndagen blev blåsig oxå men det utlovade regnet kom inte förrän vi åkte mot stugan.
Fisket var lite bättre och vi fick 4 rödingar ( 45 x 2, 50, 51 ) och idag högg det på mina drag oxå 2 på pärlemospinnare och en på apex lila färg. Bästa djupet var 25 till 27 meter och vatten tempen var drygt 16 grader. Viktigt i Östergötland är att ta en "uppdragare" det visst tur. Måndagen var regnfri och vinden var inte lika besvärande det kom bara lite byar då o då. Fisket var segt i början o vi började med en gädda innan vi fick 2 snabba rödingar som högg på Jörgens apex djupt. (54 och 55 cm). Vi avslutade med en grön.

Vi hade ingen godkänd dessa dagar men vi har bott bra träffat trevliga människor och Jörgen såg till att jag inte behövde vara hungrig, en rolig helg.