2 jan. 2022

Carra dominerande stort

 Tomas, jag o Carra åkte till ett tjärn jag aldrig pimplat i förut men vi hade inte de bästa förutsättningarna eftersom det var dimma och duggregn med plusgrader. Det kom även ett snöfall igår kväll som låg som ett lock på tjärnet, men vi körde ändå. Vid parkeringen träffade vi Gunnar som kom 2:a på höst tävlingen så han visade oss vart vi skulle fiska. Han hade ett napp direkt men den fastnade inte och sen hände inget på en lång stund tills Carra drog på en fin fisk som hon drillade säkert upp på isen. Den högg på en moggemyska "tomten" som oftas med en röd blinkpirk å den var 1,8 kg tung.

Vi andra blev inspirerade men vi försökte med massa saker men inget hände å tiden gick då drar Carra på en ny båge och den tog hon säkert upp på isen. Den var mycket fin å vägde hela 2,2 kg och högg på !!!! Tomten givetvis hottad me räka o röjjeslang.

Vi hängde på ett tag till sen fick Gunnar ett samtal från en bekant som var norr om oss och det hade varit bra fiske för en kille där med 3 snabba så vi gick dit. Jag hade en liten känning och Tomas oxå innan Carra stod med böjt spö igen men tyärr släppte den vid iskanten. Det var det sista vi hade innan mörkret tog över och vi gick av isen sist av de som provade lyckan denna dag. En kul dag på nytt tjärn vi kommer tillbaka o då.......